- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Запорізький депутат організував автостоянку на самозахопленій земельній ділянці

IMG_5148-e1439530968710 [1]Прокуратура розслідує справу стосовно самозахоплення фірмою “Формула” земельної ділянки, на якій організувала роботу автомобільної стоянки. Про це йдеться в ухвалі [2] Ленінського районного суду міста Запоріжжя від 8 червня.

У 2009 році ТОВ “Ексім Трейд” отримало в оренду на п’ять років земельну ділянку площею 0,65 га вул. Маршала Чуйкова між будинками 14-а та 18 для розміщення платної автостоянки.

Оскільки фірма систематично не сплачувала оренду, в травні 2013 році госпсуд Запорізької області розірвав [3] угоду і зобов’язав повернути ділянку місту.

Рішення суду виконане у лютому 2014 року, про що свідчить акт приймання-передачі земельної ділянки.  Згідно документу, у момент передачі на земельній ділянці знаходилися освітлювальні стовпи, паркан, тимчасова металева конструкція та будівельні матеріали, що належать ТОВ “Формула”.

Згодом слідчі виїхали на вищевказану територію і встановили, що там досі розміщена діюча автостоянка: наявна огорожа, обладнаний воротами в’їзд, будка охоронця, освітлювальні стовпи та інше майно. Також на ній знаходяться автомобілі, залишені громадянами на зберігання.

На думку слідчих, земельна ділянка до сих пір перебуває у фактичному користуванні ТОВ “Формула”, засновники яких пов’язані. Виходячи з цього, прокурор і просив надати тимчасовий доступ до документів фірми, який суд задовольнив.

Основним власником (50%) ТОВ “Формула” є Олександр Музичук, депутат [4] Запорізької міської ради, до якої в 2010 році обирався від Партії регіонів. В свою чергу, ТОВ “Ексім Трейд” зареєстровано на його матір – Світлану Музичук.