- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Оточення Кличко впроваджує свою схему заробітку на опаленні вже в Запоріжжі

Квартирно-експлуатаційний відділ м. Запоріжжя Міністерства оборони 24 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Укртепло-Київ» на послуги теплозабезпечення в 2015 році на суму 1,32 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тепло замовлено по 1104 грн/Гкал. для опалення будівель у військових містечках № 49 в/ч А3309 по вул. Горького, 2 (військовий госпіталь) і №9 в/ч А1978 по вул. Стефанова, 1 (Уральські казарми).

При цьому фірма має збудувати нову чи реконструювати наявну котельню та здійснити її оснащення необхідним технологічним обладнанням для використання альтернативних видів палива, орендувавши необхідне нерухоме майно у замовника, або уклавши договір сервітуту.

Нині засновниками «Укртепло-Київ» є Олександр Деркач, ТОВ «Сет інвест» і шотландська «Італія нетворк ел.пі» (Italia network lp). В свою чергу «Сет інвестом» володіють Ольга та Іван Надєїн. Останній в 2012 році балотувався до парламенту за списком УДАРу.

Єдиним конкурентом «Укртепло-Київ» виступила пов’язана з нею фірма «Київцентртепло». Часткою в ній через ТОВ «Український правовий дім» володіють вищезгадані «Сет інвест» та «Італія нетворк ел.пі».

Як повідомляли «Наші Гроші», [1] «Укртепло-Київ» входить у групу фірм, які минулого року отримали підтримку Київської обласної ради у програмі переведення комунальних закладів на опалення альтернативними видами палива (тирса, пелети, дрова) з традиційних вугілля та газу.

«Укртепло-Київ» та пов’язані з ним фірми «Київцентртепло» та «Київоблтепло» почали активно освоювати ринок опалення комунальних підприємств Київської області у 2014 році, після обрання головою Київської облради Миколи Бабенка (УДАР). Ще на початку року директором останніх фірм був Володимир Костіков, відомий як бізнес-партнер впливового нардепа від УДАРу Артура Палатного.

До цього часу опалення військових об’єктів в Запоріжжі замовляли виключно Концерну «Міські теплові мережі». Після встановлення «Укртепло-Київ» власного обладнання та модернізації котельні, потенційно фірма в наступні роки отримуватиме підряди за безконкурсною переговорною процедурою з огляду на відсутність альтернативи.

В квітні 2015 року головою Запорізької ОДА було призначено Григорія Самардака. В кінці 2014 року він декілька місяців був в.о. губернатора області після звільнення з посади Валерія Баранова. Коли Запорізькою областю керував Валентин Резніченко, Самардак був його першим заступником.