Двомісячна затримка грошей казначейством коштувала лікарні Краматорська двох річних зарплат
12.08.2015   //   162 Переглядів

Комунальна медична установа «Міська лікарня №1» (Краматорськ) повинна виплатити борг 390 тис грн. за поставлене медичне обладнання та сплатити 100 тис грн. штрафних санкцій за прострочення виплати.

Таке рішення прийняв Донецькій апеляційний господарський суд

Наприкінці 2014 року КМУ «Міська лікарня №1» за результатами тендеру уклала угоду на постачання апаратів штучної вентиляції легенів з приватним підприємцем зі Львова Ільїним Ігорем Івановичем. Він повинен був поставити лікарні три апарати «Оберіг» на загальну суму 0,39 млн грн.

Це обладнання було поставлене й прийнято в експлуатацію. В грудні 2014 року Краматорська міська лікарня №1 передала документи на оплату до управління державного казначейства у Краматорську, але кошти не були перераховані.

В січні 2015 року постачальник обладнання подав позов до суду, вимагаючи стягнути з лікарні борг та інфляційні втрати. В кінці березня, уже під час розгляду справи в господарському суді Запорізької області, казначейство перерахувало кошти з рахунку лікарні на рахунок львівського підприємця. Але суд задовольнив позов і зобов’язав лікарню не тільки виплатити борг, але й додатково сплатити 99,45 тис грн. штрафів. З цієї суми 64,77 тис грн. склали інфляційні втрати підприємця за два місяці заборгованості, 32,50 – пеня, 2,17 – 3% річних.

Апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції та визнав законним право підприємця вимагати з лікарні виплатити штраф в розмірі 99,45 тис грн.

Довідково

Середня зарплата у Донецькій області становить 4 462 грн. Тобто якби казначейство вчасно перерахувало гроші, то лікарні не довелось би платити штрафні санкції, які дорівнюють двом річним зарплатам.

Залиште відповідь