- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Донецькі тюремники купили вугілля на 2 мільйони у оточення екс-директора окупованої шахти 12 серпня 2015

matyushenko-odnoklassniki [1]

Леонід Матюшенко

Управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області 3 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ПП вирибничо-комерційна фірма «Техком» на постачання вугілля на суму 2,12 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Техком» поставить 1515 тон вугілля марки ГР 0-200 по 1400 грн./т. Технічними умовами передбачена зольність вугілля в межах 15-25%, вологість – 6-10%. Товар потрібно поставити до 15 жовтня.

Свої пропозиції на торги подали чотири підприємства: ПП «Фірма Простір», ПП «Таблерон», «Техком» та ТОВ «Юнкомтек». Саме пропозиція останнього була значно нижчою, ніж інших учасників – 1,66 млн грн. Але комітет з конкурсних торгів відхилив пропозицію «Юнкомтек» через недостовірність наданої документації. А саме, фірма вказала наявність у неї складського приміщення, яке вона взяла в оренду у ТОВ «Дзержинськтопливо». Але під час перевірки «Дзержинськтопливо» спростувало цю інформацію.

Крім того, до конкурсних торгів не було допущено ПП «Таблерон». Це підприємство не надало копію договору про надання йому вугілля.

ПП вирибничо-комерційна фірма «Техком» була зареєстрована в 2003 році в Шахтарську Донецької області. Після окупації цієї території бойовиками ДНР та російськими військовими підприємство перереєструвалося в Красноармійську Донецької області. Засновником та керівником фірми є Володимир Іваровський.

Вказаний фірмою в держреєстрі телефон також належить ПП виробничо-комерційна фірма «Промтекс», яка раніше була зареєстрована в окупованому Торезі, а зараз знаходиться на одній адресі з «Техкомом». Власником «Промтекс» є Леонід Матюшенко, а Іваровський в 2011 році був керівником цієї фірми.

Матюшенко раніше очолював [2] державне підприємство «Дирекція з реструктуризації шахтного фонду», яке знаходилося в Шахтарську. В 2013 році це підприємство було реорганізовано шляхом приєднання до ДП «Шахтарськантрацит». Раніше до складу ДРШФ входило дві шахти.