Фірма може заплатити мільйонний штраф за підміну нової техніки вживаною
11.08.2015   //   144 Переглядів

Прокуратура Харкова направила до господарського суду області три позови про стягнення з ТОВ торгівельно-виробниче підприємство «АСТЕК» за недобросовісне виконання угоди з КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» штрафу в розмірі 0,77 млн грн.

Про це повідомила пресс-служба обласної прокуратури з посиланням на інформацією прокурора Харкова Андрія Гончаренка.

Як вдалося дізнатися журналісту «Наших грошей. Регіон», у 2014 році за результатами конкурсних торгів КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» уклало з ТОВ ТВП «Астек» три договори на постачання автомобілів на загальну суму 5,12 млн. грн. За ці кошти «Астек» передало комунальникам 5 спецавтомобілів збільшеної довжини з двухрядною кабіною ГАЗ -330232ПО, гідравлічний автопідіймач та два вантажнопасажирські спецавтомобілі.

За інформацією прес-служби Харківської прокуратури, за угодою комунальники мали отримати нову техніку, але частина з неї виявилася вже вживаною. Вартість техніки, що не відповідала умовам угоди, склала 1,90 млн грн.

Комунальники повернули «Астеку» техніку з пробігом, що призвело до зриву термінів виконання угоди.

Засновниками ТОВ ТВП «Астек» є Сергій Васюков та Сергій Шевченко.

В двох тендерах КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» суперником ТОВ ТВП «Астек» був концерн Анатолія Довгопола «Укрпожежсервіс», ще в одному – харківське ТОВ «Торгівельний будинок «Спецтехніка».

Минулого року ТОВ ТВП «Астек» виграв ще одні торги у іншого харківського КП «Харківспецбуд» на поставку техніки вартістю 3,07 млн. грн.

Залиште відповідь