- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Депутати підняли меру Каховки копійчану зарплату та щомісячну премію

Каховська міська рада Херсонської області прийняла рішення встановити міському голові Олександру Карасевичу надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та вислугу років.

Відповідний документ прийнятого рішення оприлюднила [1]газета «Каховські новини».

Також депутати встановили щомісячну премію мер з коефіцієнтом 3,0 до середнього відсотку премії по апарату виконкому

Депутати також дали дозвіл виплачувати матеріальну допомогу Карасевичу та допомогу при оздоровлені в розмірі, що е перевищує середньомісячну зарплату мера.

З 36 депутатів [2] міської ради голосувало 24. За прийняття рішення проголосували 16 депутатів від «Партії Регіонів» та 3 депутата від КПУ. 5 депутатів від партії «БПП» Солідарність» проголосували проти.

Аналогічне рішення [3] у грудні 2014 року депутати Каховської міської ради не підтримали.

Олександр Карасевич є міським головою Каховки з 2006 року. У вересні 2010 став [4] членом Партії регіонів.

Заробітна плата Карасевича, згідно з даними мерії [5], у травні 2015 року складала 5 710 грн. В той же час, згідно даних декларації про доходи за 2014 рік, середньомісячний дохід Карасевича складав 11,97 тис грн. Це з урахуванням премій, лікарняних та відпускних, які він отримав минулого року.

Карасевич задекларував в минулому році також 88,66 тис грн. доходу сім’ї. У власності мера знаходиться земельна ділянка 1000 кв. м., квартира загальною площею 141 кв. м., гараж на 24 кв. м. та «Тойота-Корола» 2006 р.в.

27 лютого 2014 року рішенням депутатської ради міста Каховка його було звільнено [6] з посади міського голови. У травні 2014 року ухвалою [7] Одеського апеляційного суду Олександра Петровича відновили на посаді мера.

В останню неділю жовтня в Україні відбудуться вибори в місцеві органи влади.