- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Керівник льотного центру на Запоріжжі отримав “умовно” за продаж на брухт півтори тони обладнання

Виконуючого у 2014 році обов’язки директора “Запорізького центру льотної підготовки ім. Покришкіна” у селі Широкому засудили до умовного терміну через продаж авіаційного устаткування на брухт кольорових металів на загальну суму 41 тис. грн. Відповідний вирок Запорізького районного суду від 9 липня  оприлюднений [1] в реєстрі судових рішень.

Згідно матеріалів справи, наприкінці листопада 2014-го року в. о. директора увійшов у змову з не вказаною особою для вивезення з льотного центру та подальшого продажу авіаційного обладнання із найбільшим вмістом коштовних та кольорових металів. Пізніше керівник льотного центру віддав усний наказ начальнику відділу матеріально-технічного забезпечення  підприємства надати доступ представникам не вказаної особи до наявного на складі авіаційного обладнання.

Найняті робітники вивезли з території центру авіаційне обладнання до літаків АН-2, Л-29 та гелікоптера МІ-2 – пульти управління, радіостанції, радіокомпаси, гіроскопи, висото вимірювачі та інше обладнання. Загальна вага вивезеної апаратури становила 1724 кілограмів, залишкова балансова вартість – 41,2 тис. грн.

На допиті у суді в. о. директора пояснив, що вважав свого спільника працівником правоохоронних органів, тому й домовився з ним щодо перегляду обладнання на складах. При цьому для спілкування та  узгодження  дій зі спільником посадовець отримав мобільний телефон з окремою  сім-картою.

Суд кваліфікував злочин як “заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб”. При цьому екс-керівника засудили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у півтора роки, оскільки суддя взяв до уваги щире каяття звинувачуваного, відсутність судимості, позитивні  характеристики, стан здоров’я та повне погашення збитків.

За даними ЗМІ, з квітня 2014-го року посаду в. о. директора Льотного центру займав Володимир Милейко [2]. В вересні в Запорізькій ОДА збирались звернутись [3] до Міністерства інфраструктури щодо звільнення Милейка через те, що його підприємство накопичило борги із зарплатні, нарахувань за нею, та податків на загальну суму у 678 тисяч гривень.

Нагадаємо, що попередника Милейка, Фаріда Акчуріна, також нещодавно засудили до умовного строку [4] через неузгоджений з міністерством продаж авіаційних двигунів та допоміжних силових установок до ЯК-24 по заниженій ціні.