Оточення віце-мера Харкова розіграло 7 мільйонів на коштовні спортмайданчики у школах
30.07.2015   //   130 Переглядів

КП «Харківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» 27 липня за результатами тендерів уклало декілька угод з ФОП Пироженко Сергій Васильович на придбання спортивного обладнання, огорожі та штучного покриття для шкільних спортивних майданчиків на загальну суму 7,53 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Зокрема, на придбання штучного покриття для спортивних майданчиків на території шкіл Харкова КП витратить 4,06 млн грн. За ці гроші ФОП має поставити та змонтувати 9 майданчиків для гри в міні-футбол розміром 42,0 × 22,0 м. Вартість одного готового майданчика – 0,45 млн грн.

Таким чином, ціна 1 кв м покриття становить 488,65 грн. У відкритих джерелах можна знайти значно дешевші пропозиції. Наприклад, у однієї з дніпропетровських фірм можна придбати італійське штучне покриття з вказаними у документації показниками харківського КП за 13,8 євро або 380 грн. за 1 кв м. Це без урахування знижок при гуртовій закупці. Фірма також включила в ціну монтаж майданчика.

Аналіз об’яв у відкритих джерелах дозволяє стверджувати, що середня ціна 1 кв м штучного покриття складає біля 250 грн. Ціна зазвичай включає поставку товару та монтаж поля.

Крім того, харківські комунальники окремо оплатять придбання та встановлення огорож для майданчика. На це виділено 2,64 млн грн. Один комплект огорожі складається з 62 секцій довжиною 124 м.п. Висота секції – 3 м, довжина – 2 м. Дві секції повинні бути з калиткою.

Вартість одного погонного метра огорожі складе 2373 грн. В відкритих джерело можна знайти удвічі нижчі розцінки на цей товар.

Крім того, за 0,82 млн грн. ФОП Пироженко повинен поставити дев’ять комплектів спортивного обладнання. А саме 2 комплекти міні-футбольного обладнання, комплект баскетбольного і комплект волейбольного обладнання. Також два комплекти стрітбольного обладнання, три тенісні столи та гімнастичний майданчик StreetWorkOut.

Раніше Сергій Пироженко був контактним лицем ТОВ «Концерн «Сафарі», одним з засновників якого є віце-мер Харкова Олександр Поповаж Саме Попов курирує діяльність КП «Спорт для всіх»,.

Єдиним конкурентом Пироженка на цих торгах була ФОП Воробйова Кристина Олександрівна. Людина с таким ФІО є донькою Олександра Попова.

В 2013 році КП «Спорт для всіх проводив тендер на закупку спортивного обладнання, який виграла фірма Олександра Попова «СафаріСтройсервіс»

За даними харківської міськради, до 1 вересня планують відремонтувати дев’ять шкільних стадіонів.

Залиште відповідь