- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Мерія Кіровограда продовжує зливати мільйони фірмі, яку ловили в обман на тендері

Головне управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міськради 17 та 20 липня уклало угоди на поточний ремонт доріг на суму 3,90 млн грн.. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшість підрядів на 2,15 млн грн. отримало ПП «МП Діск» на ремонт дороги на вулицях Острівська, Добровольского, Урицького,Валентини Терешкової, Варшавська, Леніна Повітрянофлотська. ПП «МП Діск» належить Сергію Желудченко.

Ще 1,75 млн грн. на ремонт вулиць Мурманська. Кропивницького та Маршала Конєва отримало ПП «МАМ-Сервіс». Фірма належить кіровоградцю Марату Мхитаряну і почала вигравати тендери з минулого року.

У травні цього року суд визнав [1] недійсним договір з «МАМ-Сервіс» на реконструкцію вулиці Воровського в Новоукраїнці Кіровоградської області. З’ясовано, що фірма не мала зареєстрованих транспортних засобів, необхідних для виконання робіт і при цьому зобов’язувалась виконувати договір без субпідрядника. Також «МАМ-Сервіс» подала на тендер недостовірну інформацію про те, що нібито раніше виконувала роботи по ремонту доріг. Однак зазначені у договорах контрагенти повідомили, що ніколи не співпрацювали з «МАМ-Сервіс».

На початку липня Кіровоградська мерія уклала з фірмою угоди на ремонт вулиць на 2,58 млн грн. [2]

В ряді тендерів намагалося взяти участь кіровоградське ПСШБ Асоціація «Кіровоградоблагрошляхбуд», власником якого є мешканець Кіровоградської області Олександр Гребенюк. Але підприємство не було допущено до участі в торгах через невідповідність документації конкурсним умовам. При цьому, в ряді тендерів підприємство запропонувало найнижчі ціни.

Пропозицію було відхилено через формальні претензії. У складі поданого фірмою проекту договору не було «погодження з істотними умовами», у тому числі з тим, що ціна угоди може змінюватись при зміні курсу валют.