- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Однопартієць Тігіпка незаконно здав в оренду на Херсонщині 22 гектара

Суд визнав недійсним договір оренди між Новотроїцькою райдержадміністрацією Херсонської області та фермерським господарством «Сільгосппродукт» та зобов’язав фермерське господарство повернути до комунальної 22 га загальною вартістю 170 тисяч гривень .

Про це йдеться [1] в рішенні господарського суду Херсонської області.

У вересні та у грудні 2009 року голова Новотроїцької райдержадміністрації Петро Зборовський підписав два розпорядження, якими ФГ «Сільгосппродукт» було надано дозвіл на оренду земельної ділянки площею 22 га. У січні 2010 року на підставі цих розпоряджень між Новотроїцькою райдержадміністрацією та ФГ «Сільгосппродукт» було укладено договір оренди земель сільськогосподарського призначення на 15 років на ведення огородництва.

Але в 2015 році прокуратура подала до суду, вимагаючи повернути землі в державну власність. В позові сказано, що земля повинна була передаватися в оренду за результатами відповідних торгів. Крім того, не було надано дозвіл на зміну цільового призначення ділянки.

Суд позов прокуратури задовольнив і зобов’язав ФГ «Сільгосппродукт» повернути Головному управлінню Держземагенства у Херсонській області земельну ділянку загальною площею 22 га.

Головою [2] Ново троїцької РДА у 2009 році був Петро Збаровський, кандидат [3] в народні депутати від партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» на останніх парламентських виборах.

Власниками Генічеського підприємства ФГ «Сільгосппродукт» є сім’я Пельванових: Руслан та Севілія.