- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Звинувачений в організації конвертаційного центру стягнув з «Водоканалу» 11 мільйонів чужого боргу

ТОВ «Ельдорадо-Сервіс» відсудила у КП «Водоканал» 11,30 млн. грн. за переуступлений три роки тому борг збанкрутілого підприємства. Про це йдеться у рішенні [1] Господарського суду Запорізької.

Згідно матеріалів справи, 3 вересня 2012-го року між ТОВ «Ельдорадо-Сервіс» та КП «Водоканал» було укладено договір про відступлення права вимоги боргу з луганського МКП «Водоканал». Тобто, спочатку боржником фірми «Ельдорадо-Сервіс» був луганський «Міськводоканал», який станом на 2012-й вже два роки як перебував у стані ліквідації [2]. Потім цей борг, розміром у 7.00 млн грн. перейшов до КП «Водоканал» з дисконтом у 0,5%. Запорізький «Водоканал» зобов’язався розрахуватись з «Ельдорадо-Сервіс» у розмірі зазначеної суми, та отримав право вимагати у збанкрутілих  луганчан вказані 7,00 млн грн.

Вже наступного дня після укладання договору, 4 вересня 2012 року, ТОВ «Ельдорадо-Сервіс» надіслало до КП «Водоканал» лист з вимогою заплатити 7,00 млн грн. у семиденний термін. Втім, КП не стало проводити оплату.

У вересні 2014-го року «Водоканал» визнав заборгованість шляхом складання акту взаєморозрахунків. Також під час розгляду справи комунальники не висловлювали свою позицію по цій заборгованості.

Суд визнав обґрунтованими вимоги «Ельдорадо-Сервіс» щодо стягнення 7,00 млн грн. основного боргу, втрат від інфляції в розмірі 3,6 млн. грн. і трьох відсотків річних в сумі 0,54 млн. грн. Разом це становить 11,134 млн грн. Також, «Водоканал» має сплатити 73 тис грн. судового збору.

Засновниками ТОВ «Ельдорадо-Сервіс» є Владислав Грабовський, якому налужить 70% в статутному фонді підприємства та Галина Фурдуй з 30% в СФ.

Слід зауважити, що основними видом діяльності фірми вказано «Ремонт комп’ютерів і периферійного устаткування».

За повідомленнями [3] ЗМІ, Владислав Грабовський був причетний до конвертаційних центрів.

Крім того, Грабовський разом Сергієм Котляровим, який є родичем Євгена Анісімова («смотрящій» сім’ї Януковича в області), досі є засновниками ТОВ «Медіахолдинг «Репортер» Це видання стабільно представляє інтереси Анісімова в медійному полі.

Втім, «особистим» сайтом Грабовського є IP-news [4], на якому протягом останнього року стабільно оприлюднюються вельми критичні публікації щодо КП «Водоканал» та його нинішнього керівника Михайла Клюєва [5]. На час укладання договору між КП та «Ельдорадо-сервіс» гендиректором «Водоканалу» був Ігор Очеретько, якого зараз оголошено в розшук [6].