- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Суд забрав у «регіонала» землі на 7 мільйонів гривень майже в центрі Харкова

Господарський суд міста Харкова задовольнив позов прокуратури та зобов’язав обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Тихий квартал» повернути Харківській міськраді земельну ділянку площею 1,12 га та вартістю 7,10 млн грн.

Про це йдеться в рішенні суду [1] від 7 липня.

В грудні 2014 року Харківська міська рада безкоштовно передала у власність ОБ «ЖБК «Тихий квартал»» 1,12 га землі для будівництва та подальшої експлуатації на проспекті Леніна, 25 В. Ділянка розташована недалеко від центру міста, поруч з станцією метро «Ботанічний сад». Але у травні 2015 року прокуратура звернулася до суду, вимагаючи скасувати це рішення міськради та повернути земельну ділянку у комунальну власність.

В позові прокуратури відмічається, що «Тихий квартал» отримав землю з порушенням Земельного кодексу України та Житлового кодексу УРСР.

Зокрема, був порушено пункт, що засновники кооперативу повинні бути молодше 30-ти років та мати необхідність у поліпшенні житлових умов.

Суд задовольнив позов прокуратури та зобов’язав ОК «ЖБК «Тихий квартал» повернути ділянку Харківській міськраді.

Засновниками ОК «ЖБК «Тихий квартал» є Петро Куценко, Раїса Грінько та Олександр Грінько. Останній – директор проектного інституту «Нафтогазтехніка» та член фракції Партії регіонів Харківської міськради.

За даними ЗМІ, у 2013 році Грінько був [2] фігурантом кримінальної хроніки. Він постраджав від шахраїв, які «продали» йому три магазини на Хрещатику за 60 мільйонів гривень. Лише під час четвертої угоди Грінько дізнався, що шахраї не мають ніякого відношення до цих магазинів.

Петро Куценко був та є керівником багатьох підприємств засновниками яких є родина Грінько. Зокрема ТОВ «Кафе «Театральне», ТОВ «Слобожанка-1» та інш.

Телефон +380577311300, який було вказано як контактний для ОК «ЖБК «Тихий квартал», також є телефоном ПАТ «Харківський науково-дослідний та проектний інститут «Енергоатомтехніка». Бенефіціарами ПАТ вказані Олександр Грінько та екс-заступник голови Харківської облради Людмила Давидова. Нещодавно Грінько вдалося відстояти [3] у суді 2 гектари через помилки прокуратури.