- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Суд дозволив фірмі без договору оренди користуватися 2 гектарами землі в Дружківці

Суд дозволив ТОВ «НТП Стройгипс» використовувати без дозвільних документів земельну ділянку в Дружківці (Донецька область), площа якої складає 2,03 га.

Відповідне рішення ухвалив [1] Донецькій апеляційний господарський суд.

У вересні 2013 року ТОВ «НТП Стройгипс» звернулось до Дружківської міської ради з проханням надати дозвіл на підготовку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2 га. Планувалося, що після отримання дозволу ділянка буде орендована для обслуговування та експлуатації виробничих споруджень.

Рішенням Дружківської міської ради від 16.10.2013 року ТОВ «НТП Стройгипс» було надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою, Але «НТП Стройгипс» не встигло подати проект землеустрою на розгляд та затвердження в установлений законом строк. Відповідно, договір оренди вищезазначеної земельної ділянки не був укладений.

На початку 2015 року Дружківська міська рада звернулася до суду з проханням зобов’язати «НТП Стройгипс» оформити документи на право користування земельною ділянкою. На думку міської ради, працюючи без відповідних договорів підприємство наносить шкоду громаді, оскільки не сплачує оренду за користування ділянкою.

У травні 2015 року Господарський суд Запорізької області відмовив [2] Дружківській міський раді у задоволенні її вимог. Донецький апеляційний господарський суд також вирішив, що Дружківська міськрада сама спровокувала ситуацію, адже вона не встановила конкретних термінів, впродовж якого проект землевідводу мав податися на розгляд. Крім того, вирішив суд, питання сплати податків має займатися спеціально уповноважений держорган, а не міськрада. У зв’язку з цим рішення про відмову в задоволенні вимог Дружківської міської ради було залишене у силі.

Засновником ТОВ «НТП Стройгипс» є Ластівка Михайло Михайлович, Михайловський Федір Миколайович, Стародубов Ігор Олександрович та Євтєхов Андрій Володимирович, а також болгарська ТОВ «Интер електро про».