- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Кіровоградська міськрада передає у приватну власність землю, за яку не змогла підняти орендну плату

Кіровоградська міська рада планує передати у власність товариству автолюбителів «Дружба» земельну ділянку площею 4,21 га.

Відповідний проект [1] рішення Кіровоградської міськради зареєстровано на її офіційному сайті.

В лютому 2013 ТА «Дружба» взяло в оренду на 10 років земельну ділянку по вул. Академіка Корольова, 24-а, загальною площею 4,47 га. З того часу товариство сплачує орендну плату в розмірі 609,10 грн., що складає менше ніж півтори гривні за сотку.

В серпні 2014 року Кіровоградська міськрада звернулась до господарського суду Кіровоградської області з позовною заявою щодо внесення змін до договору в частині збільшення розміру орендної плати до 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Таким чином, орендна плата повинна була збільшитися до 20,30 тис. грн. на місяць. Але суд відмовився [2] задовольнити позов міськради.

Яким шляхом буде передана земельна ділянка у власність товариства, в проекті не вказано. Відомо, що на цій землі розміщено ряд будівель, право на які належить «Дружбі».

В юридичному управління Кіровоградської міської ради нам повідомили, що наразі на рішення апеляційного суду подана касаційна скарга, однак інформації щодо дати часу розгляду даної скарги наразі немає.

Засновниками ТА «Дружба» є Чабан Юрій Дмитрович, Пономаренко Олександр Васильович та Віктор Васильович Захарчу. Підписантом та керівником є Володимир Валентинович Бєлявський.