- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Кому належить реклама на вулицях Кіровограда

rek2 [1]

Офіційно на ринку зовнішньої реклами в Кіровограді працюють 18 компаній та підприємців. Саме їм місцева влада видала майже тисячу дозволі на встановлення на вулицях  білбордів, сітілайтів та інших рекламних конструкції.

Але ці цифри –  офіційна частина місцевого ринку. Бо в місті розміщено десятки вивісок, розтяжок та рекламних щитів, власники яких не мають жодних дозвільних документів. І прибирати цю рекламу з вулиць відповідальні органи не поспішають [2].

Хоча зовнішньою рекламою в Кіровограді займається майже два десятки фірм, 60% ринку контролюють чотири компанії. Це  ТОВ «Прайм-групп», ТОВ «Укрреклама», ПП «РА Галерея» та ТОВ «РА Рік».

ТОВ «Прайм-групп». Фірма зареєстрована в Києві. Її засновник  компанія “ТЕТАКСЕС ЛІМІТЕД” з Кіпра, а керівник– Катерина Храмова. На сайті компанії вказано [3], що її справжнім засновником є львівський бізнесмен Вадим Фрунзе [4], один з найбільших учасників вітчизняного ринку зовнішньої реклами.

ТОВ «РА Рік». Засновниками підприємства є ТОВ «Мобі -експрес» з адресою в місті Донецьк та Шаталова Аліна Василівна. Остання –  дружина екс-депутата Кіровоградської обласної ради та екс-працівника Адміністрації Президента Віктора Януковича Олександра Шаталова. Засновником ТОВ «Мобі -експрес» теж є Шаталова Аліна Василівна. Батько Олександра Шаталова – Сергій Шаталов, письменник,  працює на окупованій бойовиками ДНР території [5].

ТОВ «Укрреклама». В оголошеннях компанія вказує, що працює в Кіровограді з 2004 року. Має власну базу конструкцій та більше ста майданчиків для розміщення реклами 6х3 м в різних районах міста.

До речі, саме це підприємство сьогодні найбільший боржник [6] серед компаній, що займаються зовнішньою рекламою в Кіровограді. «Укрреклама» 5 місяців не платить в місцевий бюджет і заборгувало 114 тис грн.Це при тому, що загальний борг всіх рекламістів на початок липня складав біля 200 тис грн. Але ця ситуація також може свідчити про вагому частку «Укрреклами» на ринку Кіровограда.

Засновниками підприємства є Савченко Тамара Олександрівна, Денисенко Тетяна Леонідівна та Волканова Ірина Святославівна. Остання ще оформлена як ФОП, який також має дозволи мерії на розміщення зовнішньої реклами.

ПП «РА Галерея». Ця компанія зареєстрована Кіровограді. Її власником та директором є Галико Лариса Володимирівна. Компанія багато років працює на місцевому ринку зовнішньої реклами. В 2008 році підприємство стало відомим через судову тяганину з КП «Міськреклама» та ТОВ «Укрреклама», з яких вимагало повернення коштів за демонтовані рекламні конструкції.

ТОВ «Композиція». Засновниками підприємства є  Катериніч Людмила Анатоліївна  та Онул Валентина Григорівна. Повна тезка  Валентини Онул є керівником ПрАТ «Сокіл» [7] та матір’ю Миколи Онула –  президента корпорації «XXI століття» та депутата обласної ради [8]. Дружиною Миколи Онула є Лариса Онул [9] – генеральний директор Корпорації «XXI століття», голова Кіровоградської міської організації ПП «Удар», депутат Кіровоградської міської ради та голова депутатської фракції «УДАР Віталія Кличка». До цієї ж фракції належить і друга засновниця ТОВ «Композиція» – Людмила Катериніч [10] котра також є депутатом міської ради та колишнім членом «Партії Регіонів».

Катериніч Людмила Анатоліївна є також засновником та керівником ПП «Інтелтех – Л А» і ПП “Простір Кіровоград “, котрі  зареєстровані за тією ж адресою, що і  ТОВ «Композиція» – м. Кіровоград, просп.. Правди, 28.

МПП «Антураж А». Засновник та власником є Саєнко Ірина Анатоліївна, депутат Кіровоградської міської ради та президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати.

ТОВ «Креативне бюро Орієнтир». Засновником і керівником є Горянін Микола Олексійович.У 2002 році він перебував у статусі ФОП, займався ремонтом  і технічним обслуговуванням машин та устаткування. За адресою ТОВ «Креативне бюро Орієнтир» зареєстрований ФОП Горянін Сергій Миколайович. Він займається складським господарством та роздрібною торгівлею у неспеціалізованих магазинах.

 ТОВ «Платинумгрупп». Засновниками є Карелін Артем Миколайович та Кліменчук Костянтин Володимирович. За адресою м. Кіровоград, вул. Валентини Терешкової, 166-Б , яка вказана як юридична адреса підприємства, зареєстроване [11] ТОВ «Кіровоградський будівельний альянс», засновниками якого є член Кіровоградського виконкому Цертій Олександр Миколайович та депутат [12] Кіровоградської міської ради Гребенчук Юрій Федорович. Телефон і факс, вказані як контактні [13] дані підприємства, також є контактами акціонерного товариства закритого типу з іноземними інвестиціями «Сонола», діяльність якого на даний момент припинено. Засновником «Соноли» є корпорація «Система ССБ». Остання заснована ТОВ «Санойл – Фінанси», а її заснувало ВАТ «Креатив груп», керівником якого  є дочка народного депутата Станіслава Березкіна – Березкіна Вікторія Станіславівна.

ТОВ “ВП”Мік. Засновниками є Полонський Ігор Олегович та Полонська Марія Гордіївна. Ігор Полонський – депутат Кіровоградської міської ради  і керівник дочірнього підприємства “Шпагатно- вірьовочні вироби” ТОВ ВП «МІК»

ПП «Олтер».Засновником, керівником та підписантом є Марченко Сергій Анатолійович.

ТОВ «Золотий Грамофон». Засновниками виступають Ванцак Алла Леонідівна, та Карпій Андрій Станіславович, котрий є кінцевим беніфенціарієм. Карпій відомий [14]

гравець на медіа-ринк України, займає пост директора [15] «Першої української медіа групи». Карпій є засновником та власником низки телерадіокомпаній. [16]

ФОП Мамедова А.Г. ФОП працює [17] з Рекламним агентством «РІО», директором якого є Руслан  Мамедов. Анастасія Мамедова є дочкою депутата Кіровоградської міської ради Геннадія Осєтрова.

ФОП Добровольська М.В. За адресою, яка вказана при реєстрації ФОП, зареєстровано ряд підприємств, які мають стосунок до екс-нардепа Андрія Табалова. Зокрема, ТОВ «Кіровоградоптсервіс». [18] Співзасновницею «Кіровоградоптсервісу» була Людмила Табалова, мати Андрія Табалова. Наразі частка Табалової в «Кіровоградоптсервісі» переоформлена на директора Олега Осадчого. З січня минулого року фірма перебуває в стані припинення.

Доброва Н.Є.Телефон (0522)322595, який Доброва Наталя Євгеніївна вказала при реєстрації як контактний, є також телефоном магазину одягу «Елеганс».

ФОП Майстренко Н.В. Майстренко Наталія Веніамінівна,  повна тезка дружини Олександра Олександровича Майстренка – власника магазину фірмового одягу «Михаїл Воронін».

ФОП Маляржик В.П. Маляржик Вікторія Павлівна, за контактним телефоном, вказаним у єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, знаходиться і реставраційна майстерня АТЗТ.

Зоя Лебідь, Павло Лісниченко, «Наші гроші. Регіон»