Голова комітету громради при Запорізькій ОДА порекомендував ОДА власну фірму для заміни вікон
22.07.2015   //   141 Переглядів

Комітет з питань будівництва, архітектури, промисловості, інфраструктури, транспорту та земельних відносин Громадської ради при Запорізькій облдержадміністрації на початку липня розіслав звернення керівникам деяких департаментів та управлінь Запорізької облдержадміністрації і особисто губернатору Григорію Самардаку з нагадуванням про необхідність заміни дерев’яних вікон на металопластикові в рамках програми енергозбереження, порекомендувавши, зокрема, підконтрольне голові комітету Євгену Першину ТОВ “Інженерно-будівельне підприємство “Форт”. Про це пише “Горожанин” с посиланням на“Люстратор. Запоріжжя”.

Окрім “Форту” також в рекомендації значиться ПП “Комерційний інформаційного-аналітичний центр “Терц”, ТОВ “Камерон люкс” і ТОВ “МК Сфера”.

Підприємства комісія комітету вибрала під час конкурсного відбору з шести учасників. При цьому деталі відбору невідомі, а звернення окрім інших підписав особисто голова комітету Євген Першин.

Свого часу Першин був депутатом Запорізької міськради. Як члена земельної комісії його звинувачували в отриманні хабара в розмірі 1500 доларів США. В 2009-2010 він очолював виборчу кампанію Інни Богословськогої на президентських виборах. В 2010 році балотувався під №2 до Запорізької міськради за списками Всеукраїнської партії трудящих. При цьому очолював список Олег Тимченко – нинішній член парламенту так званої “Донецької народної республіки”. Окрім цього, під №6 в передвиборчому списку  йшов Дмитро Сар’ян, який також входив до комісії з відбору рекомендованих до заміни вікон підприємств.

В 2012 році Євген Першин став регіональним координатором “Українського вибору” Віктора Медведчука.

Від “Наші гроші. Регіон”

Офіційно ТОВ “Інженерно-будівельне підприємство “ФОРТ” належить Фаріду Хабібулліну та Володимиру Першину (80%). Євген Першин значиться директором підприємства.

“Камерон люкс” належить Андрію Могільді. Власниками КІАЦ “Терц” є Ірина і Володимир Штефан.

ТОВ “МК Сфера” зареєстроване в березні 2015 року на Олександра Пеленкіна і 25-річну Олександру Явдошняк, яка також значиться директором фірми.

Явдошняк є адміністратором сайту і сторінки “Вконтакті” благодійного фонду “Хорта”, заснованого Михайлом Поповим, Ігорем Крутієм і Дмитром Опілатом. Фонд організовує спортивні і розважальні заходи для молоді, допомагає воїнам АТО, тощо.

В свою чергу, Олександр Пеленкін відомий як заступник начальника регіонального управління по СМБ “Укрсиббанку”. Неодноразово приймав участь в змаганнях з плавання разом з Опілатом, Крутієм і Поповим, організованим “Клубом друзів “Віконт”. До клубу входять близько 700 чоловік, серед яких працівники силових відомств, бізнесмени, депутати різних рівнів (в тому числі вже колишні народні депутати Євген Карташов і Сергій Кальцев).

Як повідомляли “Наші гроші. Запоріжжя”, на початку липня “МК Сфера”отримало підряд від Запорізького педагогічного коледжу на встановлення металопластикових вікон вартістю 214 тис. грн.

Залиште відповідь