- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Регіонал» відбився від звинувачень АМКУ в змові, але під нові тендери створено «Ескалібур» замість «Камелота»

Антимонопольний комітет неправомірно звинуватив ПП «Камелот-3000» в змові під час проведення тендеру та оштрафував на 60 тис грн.

Таке рішення [1] прийняв [1] Дніпропетровський апеляційний господарський суд.

В грудні 2014 року Кіровоградське територіальне відділення АМКУ прийняло рішення, що під час проведення в серпні 2013 року тендеру на добудову корпусу дитсадка в Новомиргороді (Кіровоградська область) ПП «Камелот-3000» узгодило конкурсні пропозиції з іншим учасником – ТОВ «Златопілля». Тоді тендер виграло ТОВ «Златопілля», пропозиція якого склала 2,43 млн грн. Пропозиція «Камлот-3000» виявилася на 65 тис грн. дорожчою.

Колегія тервідділення АМКУ, яка виносила рішення по тендерній змові, серед доказів вказала наявність співпадінь в оформленні документів цих фірм. Наприклад, у них були однакові помилки в документації, вони подали однакові зайві документи. Також в обох фірм виявилися послідовні номери довідок органів, наданих на вимогу учасників тендеру.

В АМКУ встановили, що все це є доказами спотворення результатів торгів, а тому оштрафували обидві фірми по 60 тис грн.

В квітні господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов «Камелот-3000» і скасував рішення АМКУ. Суддя встановив, що між двома фірмами в 2012-2013 роках не укладалися угоди та контракти, а значить вони діяли самостійно в формуванні цінових пропозицій. Більш того, їх ціни виявилися майже на 0,2 млн грн. нижчими, ніж очікував замовник.

Що стосується послідовності номерів довідок, то суд вважає, що ситуація виникла внаслідок особливості роботи відповідних державних органів. А враховуючи, що обидві фірми раніше брали участь в тендерах, то і помилки в них при подачі документів виявилися схожими.

Ці висновки господарського суду Кіровоградської області Дніпропетровський апеляційний господарський суд охарактеризував як такі, що свідчать про повне з’ясування обставин справи та прийняття правильної юридичної оцінки. А тому підтримав рішення першої інстанції і відхилив апеляцію АМКУ.

Нагадаємо, в кінці червня Управління капітального будівництва Кіровоградської міської ради уклало [2]угоду з ПП «Ескалібур-3000» на капітальний ремонт терапевтичного відділення № 2 Центральної міської лікарні. Сума угоди – 2,79 млн грн.

Адреса, телефони та ПІБ підписанта тендерної документації ПП «Ескалібур-3000» виявились повністю ідентичні даним звинуваченого у змові ПП «Камелот-3000». При цьому остання фірма намагалася отримати замовлення Управління капітального будівництва Кіровоградської міськради на ремонтні роботи в цій лікарні ще на початку 2015 року. Але тоді підприємство не було допущено [3] до торгів саме через винесення вердикту АМКУ, яке поставило перед фірмою трирічну заборону на участь в тендерах.

ПП«Ескалібур-3000» належить Валентину Радченку. Раніше партнером Радченка у цій фірмі був Олександр Кокош, який свого часу очолював первинну організацію Партії регіонів у Кіровограді. Саме Кокош є власником «Камелот – 3000».

Раніше скасування рішення АМКУ в суді також добилося [4] ТОВ «Златопілля». Співвласником цієї фірми є Петро Ларжевський. Він також є співвласником ТОВ «Кіровограджилстрой», яка перемогла на тендері зі створення кіровоградського хоспісу і до участі в якому на початку року не було допущено ПП «Камелот-3000». Щоправда, в березні 2015 року договір з «Кіровограджилстрой» було розірвано за згодою сторін.