- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Керівництво Каховського водоканалу відбулося адмінпротоколами за 4-мільйонні збитків

Державна фінансова інспекція під час ревізії фінансово-господарської діяльності Управління Головного Каховського магістрального каналу Держводагентства виявила порушення на суму в 3,60 млн грн.

Про це йдеться на офіційній сторінці [1] Держфінінспекції.

Інспектори перевіряли роботу підприємства за період з січня 2013 року по квітень 2015 року. Під час перевірки було виявлено, що комунальне підприємство «Облводоканал» Запорізької обласної ради безоплатно здійснювало водозабір з каналу власною насосною станцією на суму 0,61 млн грн. Окрім того, згадане запорізьке комунальне підприємство не компенсувало управлінню каналу витрат за оплачену електроенергію на суму майже 3 млн грн.

Керівництво Каховського Управління для стягнення коштів вчасно не звернулося до суду. Тому, за недотримання законодавства на посадових осіб Управління Каховського магістрального каналу складено 4 протоколи про адміністративні порушення.

Керівником Управління Головного Каховського магістрального каналу є Мусієнко Артур Владиславович [2].

Керівником КП «Облводоканал» ЗОР 03327115 є Калінкін Володимир Михайлович [3]. 25 червня 2015 року національна комісія, що здійснює державне регулювання енергетики та комунальних послугпостановила [4] накласти штраф на «Облводоканал» ЗОР за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності на суму в 34 тис грн.