- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Столичні фірми заплатять 140 тисяч штрафу за розпил 12 мільйонів на херсонських дорогах

Суд відмовив ТОВ «Юк-Інвест 1982» і ТОВ «Романов,інк» в скасуванні рішення Херсонського відділення АМКУ, який визнав фірми винними в тендерній змові та оштрафував кожну на 68 тис грн.

Такі два [1] рішення [2] 23 червня прийняв Одеський апеляційний господарський суд від 23 червня 2015 року.

20 листопада 2014 Антимонопольний комітет оштрафував [3] вказані фірми за узгодження пропозицій на тендері, який проводився Службою автомобільних доріг у Херсонській області в січні 2012 року. Торги проводили на поточний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування.

Переможцем було підприємство «Юк-Інвест 1982», з якою підписали договір на 11,60 млн грн.

Як встановив АМКУ, поведінка вказаних компаній на торгах була заздалегідь погодженою та не мала на меті ведення конкурентної боротьби. Підприємства в поданих документах мали схоже оформлення, що стало підставою для звинувачення в обміну інформацією.

Обидві фірми, не погоджуючись з рішенням АМКУ, подали до суду дві окремі скарги. Але при цьому виступали як треті особи одна в одній на суді.

В березні 2015 року Херсонський господарський суд розглянув обидві справи і підтвердив право чинність рішення АМКУ. Одеський апеляційний суд розглянув ці справи в один і той же день і підтвердив рішення суду першої інстанції.

ТОВ «Юк-Інвест 1982» зареєстровано в Києві на вулиці Панаса Любченка, буд 15, офіс 117/3. Власником фірми є Юлія Кирієнко, а керівником – Іван Кирієнко.

За даними ВДЗ, «Ок-Інвест 1982» вигравала тендери з 2009 до березня 2013 року. Більшість договорів укладено з Сужбою автодоріг Херсонської області і Херсонським облавтодором.

ТОВ «Романов,інк» також зареєстровано в Києві на вулиці Марини Раскової, 19.Власниками фірми є Сергій Сегеда та Юрій Кабанов. У ВДЗ відсутня інформація про перемогу фірми в тендерах на ремонт доріг.