- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Енергетики Ахметова купили в новомиколаївського екс-регіонала молока майже на півтора мільйона

ПАТ “ДТЕК Дніпроенерго” за результатами тендеру 23-25 червня уклало кілька угод з ПрАТ “Новомиколаївський молокозавод” на поставки молока загальною вартістю 1,37 млн. грн. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Загалом підприємство має поставити 253203 літри молока на підпорядковані ДТЕК Запорізьку ТЕС (91151 літрів), Криворізьку ТЕС (160852 літрів) і “Дніпроенергосервіс” (1200 літрів).

Ціна за один літр становить 5,4 грн. Поставлятися має молоко 2,5% жирності в поліетиленовій упаковці по 0,5 літрів.

Згідно данних SMIDA, 59% акцій ПрАТ “Новомиколаївський молокозавод” належить ТОВ “Арiана плюс”. Власниками  останнього є Володимир Онишкевич та Микола Павелко, який і керує молокозаводом на посаді директора. Павелко є депутатом [1] Запорізької обласної ради, раніше входив до фракції Партії регіонів.

Єдиним конкурентом на торгах виступив “Вільнянський молокозавод”.

Згідно даних “ВДЗ”, попереднього  разу  “Новомиколаївський молокозавод” отримував [2] держпідряд  вартістю 770 тис. грн. ще в 2013 році від державного “Запорізького електровозоремонтного заводу”.

Нагадаємо, близько 68% акцій “ДТЕК Дніпроенерго” знаходиться у власності DTEK Holdings Limited Ріната Ахметова, 25%  – у власності НАК “Енергетична компанія України”.