Топ-10 пасажирських перевізників Кіровограда
06.07.2015   //   461 Переглядів

марш-к

В обласному центрі повністю відсутній комунальний транспорт, прибуток від перевезення пасажирів ділять між собою фірми місцевих депутатів та наближених до мерії людей.

 ПП «Олікс». 

Маршрути: 1-ц, 3, 15, 21, 27, 44, 45, 108.

Засновником цієї фірми є депутат Кіровоградської обласної ради Василь Вінницький. Керує підприємством йог син Дмитро, який також є заступником голови Кіровоградської обласної організації політичної партії «УДАР» . Підприємство також працює на внутрішньо обласних маршрутах.

Василь Вінницький на сайті Кіровоградської облради вказаний як генеральний директор ПП «ВТ Кіровоград-трансгазбуд». Це підприємство стало відомим в 2013 році, коли управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації за результатами тендеру уклало з ним на будівництво регіонального газопроводу  в Петровському районі. Вартість договору склала 6,68 млн грн.

Взагалі, згідно інформації «Вісника державних закупівель», за останні п’ять років «Кіровоград-Трансгазбуд» виграло тендерів на  53,56 млн грн. Практично усі  – в Кіровоградській області.

КТ «Автолегіон – Варванської Ю.В.»

Маршрути:  4, 20, 55, 111, 116, 116-а, 134.

Фірма працює в Кіровограді з 1999 року. Її засновники  – Варванська Лариса Володимирівна та Варванська Юлія Віталіївна. Керівником  є Завітневич Олександр Олександрович.

Раніше керівником цього підприємства був Олександр Варварський – відомий у Кіровограді підприємець та політик, який загинув в ДТП 27 квітня 2013 року. Через ФОП Варванська Юлія Віталіївна» у Кіровогарді працює готель «Аерополь».

 ПП «УкрАвтоІнвест»

Маршрути:  5-а, 7, 8, 11, 103, 126.

Директором підприємства є Данов Роман Олександрович, засновником – Осетрова Віталія Петрівна. Підприємство пов’язують з екс-заступником Кіровоградського міського голови, депутатом міської ради Осетровим Геннадієм Івановичем, який у 2010 році займав на підприємстві посаду головного інженера.

 ПП «Паритет Сервіс»

Маршрути 14, 77,104,112, 113

Засновником, підписантом та керівником цього підприємства вказаний Білобородова Маргарита Василівна.  У 2009 році заступником директора Департаменту розвитку торгівлі, побутового обслуговування, транспорту та зв`язку Кіровоградської міської ради був Василь Білобородов.

ПП «Автобаз Кіровоград».

Маршрути 18, 115, 117, 118.

Засновником та підписантом є Мачула Сергій Леонідович.

ФОП Кобченко В. В

Маршрути: 6,17.

ФОП Кобченко Віталій Володимирови для перевезення пасажирів  використовує 41 транспортний засіб, з яких 34 – орендовані.  Повний тезка Віталія Кобченка свого часу був керівником нині ліквідованих ПП «ВВК» та Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Бізнес-еліт»,  котрі були зареєстровані за однією адресою: м. Кіровоград, пров. Сонячний, 6..

Ще одним засновником «Бізнес-еліт» є Шибряєва Світлана Юріївна, котра також є засновником та керівником будівельної компанії ПП «Спектр-Єлисаветград» – фігуранта ряду судових розглядів за позовом КП «Парк культури і відпочинку ім. 50-річчя Жовтня» щодо надання ПП «Спектр-Єлисаветград» в оренду на 25 років земельної ділянки площею 7,61 тис м2.

 ТОВ «Кіровоград Євро Транс»

Маршрути: 130, 46п

Засновниками і водночас керівниками підприємства є Дробот Віталій Анатолійович та Нечипоренко Юрій Михайлович.

 ПАТ «Гайворонське АТП 13538»

Маршрути: 103п.

Керує цим товариством Якубінська Тетяна Сергіївна. У 2013 році директором підприємства був Анкудінов Олександр Олександрович(звільнений Наглядовою радою товариства в жовтні2014 року). Анкудінов Олександр Олександрович у 2014 році працював на посаді начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради.

 ПП “Сервіском

Маршрути: 274

ПП «Сервіском» стало переможцем конкурсу перевізників у травні 2015 року і отримало дозвіл на перевезення кіровоградців великогабаритними автобусами  на селище Нове. Засновником підприємства є ТОВ “Агроресурс”, а керівником – Бондар Олександр Віталійович. Засновником ТОВ “Агроресурс” є ТОВ “Центральна молочна група”. Засновником цього ТОВ є Татарченко Андрій Олександрович, який тривалий час працював заступником директора департаменту сільського господарства ПАТ “Креатив груп”.  Адреса юридичної особи та телефони ПП “Сервіском” збігаються з адресою і телефонами  ПАТ “Креатив” . Підприємства групи «Креаив» контролює родина народного депутата Станіслава Березіна.

 Також з 2014 року перевезеннями кіровоградців займаються і два підприємці, які раніше працювали на внутрішньообласних маршрутах. Це ФОП Шаповалов Андрій Олександрович, який обслуговує 126 п маршрут та ФОП Баркар Сергій Михайлович – обслуговує 274 маршрут..

Конкурентом приватним автобусам та маршруткам є комунальні тролейбуси. Але останні 11 років вони знаходяться в оренді у приватної фірми –  ТОВ «Єлисаветградська транспортна кампанія».

Засновники цього підприємства – Бахмач Євгеній Степанович, його дружина Бахмач Наталя Володимирівна, Тарасенко Зоя Анатоліївна та ТОВ «Гранекс». Керівник та підписант – Гросул Валерій Павлович.
Євгеній Бахмач відомий у місті бізнесмен, голова наглядової ради ПАТ «НВП «Радій», голова правління обласного відділення Українського союзу промисловців і підприємців. Разом з Наталею Володимирівною Бахмач є засновником ТОВ «Зерновик» та ПАТ «Кіровоградграніт».

Сім’я Бахмачів орендує кіровоградські тролейбуси з 2004 року, а з 2010 року взагалі використовує їх безкоштовно. Це сталося після того, як першим віце-мером Кіровограда, який відповідає за розвиток транспорту став Василь Дзядук. До переходу на работу в виконком Дзядух  керував ПАТ «Автобусний парк 13527», яке також налужить сім’ї Бахмачів. Дзядух не приховував, що лобіює інтереси ТОВ «ЄТК».

Нещодавно суд визнав незаконним відповідний договір між фірмою та міськрадою, за яким місто втрачало щорічно 0,56 млн грн. орендної плати.

№маршруту Маршрут Перевізник
1 ц Вул. Жадова- вул Лісопаркова  

 

ПП «Олікс»

 

 

3 Поліклініка – радгосп Тюльпан
15 вул. Попова – м/н Лелеківка
21 вул. Соціалістичка – МАУП
27 вул. Пацаєва – вул. Кропивницького
44 вул. Жадова – с. Гірниче
45 с. Гірниче – вул. Лісопаркова
108 вул. Бєлаєва – ТЕЦ
4 вул. Попова – м/н Велика Балка  

 

КТ «Автолегіон – Варванської Ю.В.»

 

20 вул.Жадова – Залізничний вокзал
55 пр. Інженерів – вул. Лісопаркова
111 м/н Стара Балашівка – пл. Б. Хмельницького
116 вул. Єгорова – м/н Арнаутове
116а м/н Арнаутове – вул. Повітрянофлотська
134 Вул. Генерала Жадова – 1-й оптовий ринок
Поліклініка – СТО №1  

ПП «УкрАвтоІнвест»

 

7 Салганні піски – вул. Лісопаркова
8 вул. Жадова- м/н Завадівка
11 вул. Жадова – Залізничний вокзал
103 вул. Урицького – вул. Кільцева
126 Критий ринок – вул. Урицького
14 с. Гірниче – вул. Кільцева  

ПП «Паритет Сервіс»

77 вул. Попова – ПАТ «Птахокомбінат»
104 Критий ринок – ПАТ «Птахокомбінат»
112 вул. Попова – вул. Варшавська
113 Вул. Єгорова – 101 мікрорайон
18 м/н Велика Балка- 1-й оптовий ринок  

ПП «Автобаз Кіровоград»

 

 

115 м/н Масляниківка – Залізничний вокзал
117 Пл. Б. Хмельницького – м/н Арнаутове
118 Далекосхідний цвинтар – м/н Ковалівка
6 вул. Героїв Сталінграда – центр – с. Молодіжне ФОП Кобченко В. В 
17 вул. Габдрахманова – центр
46п сел. Гірниче – пл. Б. Хмельницького ТОВ «Кіровоград Євро Транс»
130 Центральний ринок – Облонкодиспансер
103п вул. Урицького – вул. Кільцева(пільговий) ПАТ «Гайворонське АТП 13538»
274 Пл. Б. Хмельницького – с. Нове(великогабаритні автобуси)) ПП “Сервіском”
126п Центральний ринок – вул. Урицького ФОП Шаповалов Андрій Олександрович
274 Пл. Б. Хмельницького – с. Нове(експресний режим руху) ФОП Баркар Сергій Михайлович

Залиште відповідь