Кооператори Кернеса зберегли у власності елітний сосновий бір, протизаконно подарований їм депутатами
03.07.2015   //   129 Переглядів
легенда4

Кооператив «Легенда» досі не приступив до забудови соснового бору

Прокуратура не змогла через суд змусити обслуговуючий кооператив «ЖБК «Легенда» повернути територіальній громаді Харкова земельну ділянку площею 1,27 га.

Таке рішення прийняв Господарський суд Харківської області.

В 2008 році Харківська міськрада виділила «ЖБК «Легенда» землю під будівництво житла. Ділянка знаходиться у рекреаційній зоні неподалік Журавлівського водосховища. На її території розташовано сосновий бір.

Як повідомляє кореспондент «Наших Грошей», на сьогоднішній день на ділянці не проведено жодних будівельних робіт.

легенда

В квітні 2015 року прокуратура звернулася до суду з позовом, у якому просила визнати незаконним рішення харківських депутатів про передачу землі кооперативу. Бо «ЖБК «Легенда» не відповідає умовам, за якими житлово-будівельні кооперативи можуть безкоштовно і поза конкурсом отримувати землю.

Відповідач на суді заявив, що прокурором було пропущено строк на подання заяви. Адже з моменту передачі харківськими депутатами землі у власність кооперативу пройшло більше трьох років.

Суд погодився, що строк подачі позову минув, а клопотання про його поновлення прокурором  не заявлялось. За думкою суду, прокуратура знала про відчуження даної земельної ділянки, адже на сесії міськради в 2008 році був присутній тодішній прокурор міста Харкова Євген Попович.

Засновниками ОК ЖБК «Легенда» є Сергій Голубєв, Ольга Кириллова та Олександр Коровкін.

Всі ці люди пов’язані з мером Харкова Генадієм Кернесом.

Наприклад, Голубєв та Кириллова є бенефіціарами ТОВ «Торговий дім «Пушкінський». Ця фірма є одним з засновників ТОВ «Національ» – підприємства, яке володіє однойменним готелем – резиденцією Кернеса.

Крім того, Кириллова разом з Кернесом, Аллою Добкіною та віце-мером Харкова Мариною Стаматіною володіють ЗАТ РМК «Тоніс-центр» («7 канал»). Алда Добкіна – мати Михайла Добкіна, колишнього губернатора Харківської області.

Олександр Коровкін є засновником біля десятка схожих кооперативів, які отримували землю за аналогічною схемою. Також Коровкін є бізнес-партнером сина Генадія Кернеса Даніїла Прівалова у ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє Сумським ринком у Харкові.

Залиште відповідь