- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Краматорськ пополам

пирог2 [1]

Через рік після повалення «злочинної влади» Близнюк і Пшонка продовжують заробляти на перевезеннях пасажирів у новій столиці Донеччини.

Перевозити пасажирів в Краматорську до літа 2017 року будуть лише дві приватні компанії, які ретельно і по-чесному поділили між собою 32 міські маршрути. Таке партнерське відношення між цими компаніями може пояснюватися впливовістю їх кінцевих бенефіціарів.

Останнього разу в Краматорську конкурс на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах проводився ще 2012 року. Тоді було вирішено, що його результати будуть діяти п’ять років, а самі маршрути ділили за схемою, яка сформувалася в місті ще в попередні роки – ніякої конкуренції на конкурсі перевізників не було, бо його умови ретельно були виписані під конкретні дві фірми. Мова йде про ТОВ «Юмвоса» та ПрАТ «АТП-11410». До речі, головою конкурсної комісії тоді був заступник міського голови Андрій Безсонній, який до цього працював керівником «АТП-11410».

Цікаво, що маршрути були розподілені між підприємствами досить чесно – кожне з них отримало як невигідні приміські маршрути, так і досить привабливі маршрути в середині міста.

Всього за результатами конкурсу «АТП-11410» мало випустити на маршрути 31 автобус с кількістю пасажирів понад 22 особи та 47 маршрутних таксі. А «Юмвоса» мала надати 21 автобус та 63 маршрутки.

ПрАТ «АТП-11410» зареєстровано у Краматорську. Найбільшим пакетом акцій цього підприємства володіє син колишнього міністра ЖКГ та губернатора Донеччини Анатолія Близнюка Сергій Близнюк. Йому належить 31,24% акцій. Наступний за розміром пакет належить компанії «Ганадо тред інк» (29%), яка зареєстрована на Антильських островах. Через цей офшор родина Близнюків контролює ще кілька краматорських підприємств, зокрема СКМЗ. 16,52% акцій підприємства володіє керівник підприємства Сергій Дубовий. Є власником невеликого пакета підприємства і народний депутат з президентської фракції Максим Єфімов, який був вибраний в Раду на мажоритарному окрузі в Краматорську.

ТОВ «Юмвоса» також  зареєстровано у Краматорську. Розмір статутного фонду підприємства становить  всього 375 грн й сформований він п’ятьма фізичними особами. Кінцевим бенефеціарем цього перевізника є Володимир Рогоза.

Офіційно ТОВ «Юмвоса» не пов’язана з  впливовими краматорчанами, але той факт що фірма багато років успішно конкурувала з бізнесом родини Близнюка каже про наявність впливових партнерів. Неофіційно декілька джерел «Наших грошей» такими покровителями підприємства називали родину колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки. Але офіційного підтвердження цьому немає.

Отримати офіційний коментар з цього питання у керівника «Юмвоса» практично не можливо, бо Володимир Рогоза веде дуже не публічне життя.

Номер маршруту Маршрут Перевізник
1 м-н Лазурний – вул. Островського «Краматорське АТП – 11410»
5 з-д Кондиціонер – вул. Островського»
6 вул. Островського – вул. Войкого –  сел. Октябрське
7 сел. Малотаранівка – вул. Островського»
15 м-н Лазурний – вул. Островського
17 б-р Краматорський – сел.Біленьке
18 вул. Біломорська – ПАТ«ЕМСС»
19 сел. Комишуваха – вул. Островського
21 м-н Лазурний – вул. Островського
23 сел.Веселий – вул. Островського
29 сел.Семенівка – вул. Островського
30 м-н Лазурний – вул. Островського
31 м-н Лазурний – вул. Островського
32 сел.Біленьке – вул.Островського
2 б-р Краматорський – м-н Лазурний ТОВ «Юмвоса»
3 вул.Островського – cел.З-я Олександрівка
4 вул.Островського – сел.Ясногірка
8 вул.Островського – КПД
8a сел. Красногірка (КПД) – вул. Паркова (ВПТУ № 28)
9 вул.Островського – вул.Паркова (ВПТУ № 28)
9a вул.Островського – вул.Кіма (ВПТУ № 28)
10 м-н Лазурний – б-р Краматорський – вул.Островського
14 сел.Ясногірка (маслоцех) – б-р Краматорський- вул.О.Вишні
14a сел. Ясногірка (ст. Шпичкіно) – б-р Краматорський
16 вул.Островського – сел.Городещіно
22 м-н Лазурний – сел.Ясногірка
25 вул.Островського – сел.Софіївка – сел.Шабельківка (сільрада)

Андрій Романенко