У Краматорську намагаються приватизувати землю в центрі міського парку
30.06.2015   //   135 Переглядів

Краматорська міська рада відмовилася надати дозвіл фізичній особі Людмилі Захаровій на розробку проектної документації з подальшим викупом земельної ділянки, розташованої на території парку культури та відпочинку «Ювілейний».

Відповідне рішення ухвалила сесія міської ради 23 квітня.

Кілька років тому комунальне підприємство «Об’єднання парків культури і відпочинку» здало в оренду приватному підприємцю в приміщення кафе приміщення кафе, кілька навісів, замощений майданчик та огорожу. Всі ці об’єкти були розташовані за адресою вул. Ювілейна 64-К в межах однойменного міського парку. На початку 2014 року орендоване комунальне майно було продано за 149 тисяч грн. При цьому, між покупцем та продавцем укладався письмовий договір, який не проходив засвідчення у нотаріуса.

В 2015 році покупець звернувся до суду з проханням визнати цей договір дійсним та визнати право власності на нерухомість. Суд задовольнив позивні вимоги повністю. При цьому у якості доказів належності майна продавцю суд прийняв копію технічного паспорту кафе у парку Ювілейний.

В травні 2015 року на підставі цього рішення суду фізична особа Людмила Олександрівна Захарова зареєструвала право власності на нерухомість. Після чого звернулася о міської ради с проханням дозволити викупити земельну ділянку, розташовану у парку.

Депутати Захаровій відмовили, мотивуюче це тим, що продаж земель загального користування у парках заборонена Земельнім Кодексом. Крім того, міська рада вирішила звернутися до суду з проханням скасувати не правочинні рішення суду, а також до правоохоронних органів з проханням дати правову оцінку таким діям.

Залиште відповідь