- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Аваківці» замість «добкінців»: рідна фірма чиновника ОДА стала новим постачальником облавтодору

ДП «Харківський облавтодор» 22 червня уклало угоди на постачання товарів на суму 6,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 1,50 млн грн. отримає ТОВ «Нефтепродукт» за паливно-мастильні матеріали. Характеристики товару, обсяги і ціна у звіті про закупівлю не оприлюднені.

У 2010-2013 рр. власником «Нефтепродукту» значився одноосібно Валентин Губа [1], сьогодні відомий як перший заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації.

Наразі «Нефтепродукт» записаний на Ірину Сотнікову, з якою Губа засновував компанію у 2001 році. Крім того, Губа і Сотнікова мають спільне ТОВ Вирахувальна-комерційна фірма «Кредит», яка з вересня минулого року банкрутує.

Решта 5 млн грн. дістанеться ТОВ «Вал-Ойл» Ганни Близно за бітум і паливно-мастильні матеріали. Обсяги поставок і ціни за одиницю товару у звіті про закупівлю не оприлюднені.

Нагадаємо, у попередні роки паливні підряди Харківського облавтодору отримували [2] виключно компанії «Реал-НП» та «Галлон груп» братів Олега і Віталія Гуревича. Олег Гуревич був радником губернатора Михайла Добкіна з питань ПЕК та входив до складу правління ПАТ «Фінантеку», акціонером якого був батько Добкіна.

Після відставки Добкіна минулого року Харківську ОДА очолив Ігор Балута, який у 2005-2010 роках працював під очільництвом губернатора Арсена Авакова, нинішнього міністра МВС. У 2015 році обладміністрацію очолив Ігор Райнін, який раніше також працював у ОДА під керівництвом Авакова та Євгена Кушнарьова.