Бізнес-партнер транспортного віце-мера Кіровограда безкоштовно та незаконно орендував тролейбуси
25.06.2015   //   156 Переглядів

Суд визнав недійною додаткову угоду між департаментом економіки та фінансів Кіровоградської міської ради та ТОВ «Єлисаветградська транспорта кампанія», за якою фірма з 2010 році безкоштовно орендувала цілісний майновий комплекс КП «Кіровограделектротранс» .

Таку постанову прийняв Дніпропетровський апеляційний господарський суд.

В грудні 2004 року між управлінням власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міськради і ТОВ «ЄТК» укладено договір оренди цілісного майнового комплексу КП «Кіровограделектротранс», вартість якого була оцінена у 7,5 млн. грн. Договір передбачав, що він буде діяти до грудня 2053 року. Незважаючи на те, що цей документ нотаріально так і не був завірений, у 2005-му Господарським судом Кіровоградської області його було визнано дійсним.

У лютому 2010 року Кіровоградська міськрада ухвалила рішення, яким звільнила ТОВ «ЄТК» від сплати орендної плати (на той момент її сума, за інформацією ЗМІ, складала 0,56 млн грн. на рік. Того ж дня було підписано й додаткову угоду до відповідного Договору оренди.

В жовтні 2013 року Кіровоградський окружний адміністративний суд своєю постановою визнав незаконним та скасував рішення міськради про безкоштовну оренду для «ЄТК». Фірма спробувала оскаржити цей вирок, однак безрезультатно.

Після цього, в кінці 2014 року фірма подала ще один позов до Господарського суду Кіровоградської області, в якому вимагало визнати дійсну додаткову угоду, підписану з управління міськради в 2010 році. Однак суд першої інстанції позов відхилив, апеляційний суд тепер те рішення повністю підтримав.

Засновники ТОВ «Єлисаветградська транспортна кампанія» – Бахмач Євгеній Степанович, Бахмач Наталя Володимирівна, Тарасенко Зоя Анатоліївна та ТОВ «Гранекс». Керівник та підписант – Гросул Валерій Павлович.

Євгеній Бахмач відомий у Кіровограді підприємець, голова наглядової ради ПАТ «НВП «Радій», яке регулярно отримує підряди «Енергоатому» на сотні мільйонів гривень. Його фірма фігурувала в звіті Держфінінспекції про зловживання в системі «Енергоатому». За даними ревізорів, кілька угод з цими фірмами за часів Віктора Януковича призвели до збитків держкомпанії, або не були погоджені аудиторами.

Разом з Наталею Бахмач також є засновником ТОВ «Зерновик» та ПАТ «Кіровоградграніт». Через це товариство Бахмачі контролюють ТОВ «Гранекс».

Серед заснованих сім’єю Бахмачів підприємств є також ТОВ «Грантраст» та ПАТ «Автобусний парк 13527». Керівником останнього підприємства раніше був Василь Дзядух, який в 2010 році став став першим заступником міського голови Кіровограда і відповідав за питання транспорту. На посаді віце-мера Дзядух, за інформацією офіційного вісника Кіровоградської міської ради «Вечірньої газети», в 2010 активно лобіював позицію ТОВ «ЄТК» щодо звільнення підприємства від сплати орендної плати. Наразі Дзядух є депутатом міської ради.

Залиште відповідь