Харківська ТЕЦ заплатить за переоснащення 45 мільйонів
24.06.2015   //   156 Переглядів

ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» 17 червня уклало угоди з ТОВ «Енергоконсалт» на технічне переоснащення з метою виконання природохоронних заходів на суму 45,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За 7,48 млн грн. мають виконати днопоглиблювальні роботи на Ново-Баварському водосховищі для живлення ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» технічною водою в зв`язку з ростом хлоридів та кисню амонійного. Замовлено 30% від обсягу робіт, що вказаний у проекті 2013 року, який вже виконувався фірмою «Енергоконсалт» два роки тому. Час виконання робіт – травень-листопад 2015 року.

Ще 13,92 млн грн. коштуватиме переоснащення центральної насосної станції шляхом модернізації схеми технічного водопостачання.

Решта 24,06 млн грн. заплатять за модернізацію градирні №2, для забезпечення надійної і економічної експлуатації обладнання ПАТ «Харківська ТЕЦ-5». Передбачено демонтаж існуючої обшиви, ремонт витяжної башти, оглядових містків та драбин, антикорозійне покриття металоконструкцій.

Власниками «Енергоконсалту» є Олександр і Тетяна Максимець, фірма почала вигравати тендери у 2010 р., за цей час вона отримала від Харківської ТЕЦ підрядів на 250,85 млн грн.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ Виробничо-технічний центр «Будсервіс» Володимира Лобана.

У 2012 році «Харківську ТЕЦ-5» придбало ТОВ «Укрістгаз», що зареєстроване на австрійську компанію «Ітонс холдинг гмбх». Компанію «Укрістгаз» пов’язували з оточенням Юрія Бойка та Дмитра Фірташа.

Залиште відповідь